Apple memperkenalkan Apple Pencil baharu

Apple memperkenalkan Apple Pencil baharu

Apple Pencil baharu akan tersedia mulai awal November. Apple membawa lebih banyak pilihan kepada pengguna iPad dengan Pensil Apple baharu yang lebih mampu milik. Dengan ketepatan sempurna piksel, kependaman rendah dan kepekaan kecondongan, Pensil Apple baharu sesuai untuk mengambil nota, melakar, membuat anotasi, membuat jurnal dan banyak lagi. Direka bentuk dengan kemasan matte dan sisi rata yang melekat secara magnetik pada sisi iPad untuk penyimpanan, Pensil Apple baharu berpasangan dan mengecas dengan kabel USB-C.


“Apple Pencil telah merevolusikan pengambilan nota, lakaran dan ilustrasi, melepaskan kemungkinan yang tidak berkesudahan untuk produktiviti dan kreativiti,” kata Bob Borchers, naib presiden Apple Pemasaran Produk Seluruh Dunia. “Digabungkan dengan iPad, Apple Pencil baharu membuka satu lagi pilihan hebat untuk mengalami keajaiban tulisan tangan digital, anotasi, menanda dokumen dan banyak lagi.

Pelbagai Pilihan dan Nilai Pensil Apple

Apple Pencil menolak sempadan kreativiti dan memanjangkan kepelbagaian iPad. Apple Pencil baharu membawa ciri luar biasa yang disukai pelanggan — semuanya untuk nilai yang hebat — dan berfungsi dengan semua model iPad yang mempunyai port USB-C. Dengan pengenalan Apple Pencil baharu, pengguna iPad boleh memilih Apple Pencil yang sempurna yang serasi dengan iPad mereka.

Prestasi Dakwat, Gandingan dan Pengecasan

Pensil Apple baharu menetapkan standard untuk ketepatan dan kependaman rendah, dan Apple Pencil baharu menawarkan ketepatan sempurna piksel termaju yang sama, kependaman rendah dan kepekaan kecondongan yang disukai pelanggan dengan Apple Pencil (generasi pertama dan kedua). Apple Pencil baharu berfungsi hebat dengan ciri iPadOS seperti Scribble, Quick Note dan apabila bekerjasama dengan orang lain dalam Freeform. Apabila digunakan dengan model M2 iPad Pro, Pensil Apple baharu menyokong hover, membolehkan pengguna melakar dan menggambarkan dengan lebih ketepatan.

Sumber daripada: https://www.apple.com/newsroom/2023/10/apple-introduces-new-apple-pencil-bringing-more-value-and-choice-to-the-lineup/?mibextid=Zxz2cZ

Sesuai untuk mengambil nota, melakar, menganotasi, membuat jurnal dan banyak lagi, Pensil Apple baharu sesuai untuk produktiviti dan kreativiti setiap hari.

Penutup gelongsor mendedahkan port USB-C, membolehkan pelanggan menggunakan kabel USB-C untuk menyambung ke Apple Pensil baharu untuk berpasangan dan mengecas. Dengan erti kata lain, anda masih boleh menggunakan Pensil Apple yang terkini ketika mengecas dengan kabel USB-C. Apabila dipasang secara magnetik pada iPad untuk penyimpanan, Apple Pencil baharu secara automatik ‘Sleep Mode’ untuk mengekalkan hayat bateri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.