Beli iPad dan MacBook dengan harga yang murah melalui pakej Education

Beli iPad dan MacBook dengan harga yang murah melalui pakej Education

Dapatkan harga iPad murah dan Macbook anda dengan harga diskaun.

Ramai yang tanya, macam amna nak nak beli ipad murah atau macbook dengan harga Education yang dapat diskaun tu.. So, ini cara nya.

  1. Layari website Apple Malaysia
  2. Scroll website tu ke bawah sekali.. dan klik Shop for University https://www.apple.com/my-k12/shop

3. Kemudian pilih nak beli MacBook atau iPad

4. Pilih jenis ipad / Macbook yang anda nak beli dan lengkapkan proses pembayarannya.

5. Cuba lihat perbezaan harga pakej education dengan harga biasa… beza RM200 jugak tu.. huu..huu…

6. Yang bestnya, beli online ni.. iPad anda boleh buat engraving FREE.. Macam Contoh di gambar bawah. Menarik kan… 🙂

7. Dan bagi yang bagi hadiah gift utk pasangan anda, Apple menyediakan pakej wrapping dan mesej utk insan tersayang… Ciaa..ciaa..ciaa….

28 comments

  • Just wish to say your article is as surprising. The clearness in your post is just nice and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.| а

      • Salam Cikgu, ni response saya dapat dari Apple. Mmg betul ke diaorang takde email lepas tuh mintak proof sebagai student?

        For the education discount for current and newly accepted college students/staff, you can use your son’s student ID as proof or acceptance letter too. We won’t require any proof to check out though Apple will send you an email after purchase to ensure your son was eligible at the time of purchase. It will include instructions for what you can use as proof and how to submit it 🙂

  • nak beli ipad dengan harga educational discount ni tak boleh walk i to ohysucal store ke? mmg kena beli online?

  • Macbook yang beli melalui education store memang sama ke dengan produk biasa? Takde apa2 restriction ke untuk apps ke atau untuk ke app store?

  • Assalamualaikum cikgu, saya baru je order ipad dkt website apple yg pakai harga edducation tu. Saya nak tahu, cara pembayaran dia mmg melalui debit card/credit card sahaja ek? lepas kita dah bayar pakai debit card tu, saya tak dpt apa2 tac number pun tapi, email order dpt lah. bila cek dlm akaun bank, dia tak tolak lagi duit saya.tapi order dah masuk.

    • melalui apple store online. tetapi, ada sesetengah authorise dealer yg ada berikan harga edu. cuba tanya di tempat berhampiran anda.
      Switch menawarkan harga promosi melalui UniDay.

  • Assalamualaikum cikgu. Jika saya beli macbook air dengan credit card maybank, blhkah sy apply untuk easypayment ye? Sy sedia maklum apple mmg akan charge full payment sewaktu proses purchasing, just wondering easypayment ni applicable x utk apple malaysia ni.

    • utk easypay,cuba hubungi bank yg berkaitan, try apply utk byran bulanan. Btw, melalui apple store onlinemmg xde easypay… kecuali tuan beli melalui AppleSWITCH atau shenheng

  • cikgu, kalau saya nak beli ipad kat switch/machine guna harga student, tapi walk in, kena bawa kad pelajar dan surat pengesahan belajar ye?

    • betul.. klau walk-in di Switch perlu ada kad Pelajar..

      kalu nak harga EDU cara alternatif.. boleh hubungi:
      Alam Sinergi Teknik Sdn Bhd. +6011-2328 0545 (Basyirah)

    • Mana2 bank.. credit dan debit. Pastikan dah call Bank utk aktifkan e-commerce. Kalu tak nak buat payment tak lepas.

    • Mana2 bank pun boleh, debit dan credit card. Cuma make sure dah call bank anda utk AKTIFkan perkhidmatan melalui pembayaran e-Commerce Online. Kalu tak, nak buat payment mmg tak lepas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.