Ingin tahu sama ada Apple Pencil berbaloi untuk dibeli atau tidak?

Ingin tahu sama ada Apple Pencil berbaloi untuk dibeli atau tidak?

Sama ada anda pengguna iPad baharu atau anda pernah menggunakan salah satu tablet mudah alih Apple selama bertahun-tahun, anda mungkin pernah mendengar tentang Apple Pencil. Sejak keluaran pertama pada tahun 2015, peranti input berteknologi tinggi dan berprofil rendah Apple telah mengubah cara pengguna iPad berinteraksi dengan aplikasi kegemaran mereka.

Apple telah merekacipta ‘Apple Pencil’ untuk memastikan bahawa Pensil Apple lebih daripada sekadar stylus iPad yang lain. Namun, adakah Pensil Apple berbaloi untuk dibeli, atau adakah ia hanya pengganti jari dan pencil golongan ‘Kayangan’…???

Apple Pencil menawarkan beberapa kelebihan utama berbanding jari anda atau stylus lain ketika berinteraksi dengan iPad anda.

1. Dengan Pensil Apple, anda akan mempunyai kawalan yang lebih halus ke atas pergerakan tangan anda. Ini membolehkan anda menggunakan iPad anda dengan cara yang baharu dan menarik, daripada menulis dan menulis jurnal sehinggalah kepada lukisan dan reka bentuk digital.

2. Sensitiviti Tekanan – Satu lagi kelebihan utama Apple Pencil bergantung kepada kepekaan apabila menyentuh stylus ke skrin anda. Oleh kerana hujung Pensil Apple memahami betapa keras atau lembutnya anda menekan pada skrin, pengguna iPad mungkin mencipta segala-galanya daripada teks tulisan tangan kepada karya seni digital yang luar biasa tanpa sebarang alat khusus lain.

Pilihan stylus lain mungkin hanya memberikan sensitiviti tekanan terhad – jika mereka menawarkannya.

3. Pelajar & Guru – Teknologi digital mempunyai pelbagai kegunaan di dalam bilik darjah. Ia boleh membantu pelajar muda meneroka sisi kreatif mereka, kekal teratur dan belajar menggunakan alatan interaktif.

Untuk pelajar sekolah menengah dan kolej, memanfaatkan iPad dengan aplikasi pencatatan nota seperti Notability atau Evernote boleh membantu pelajar menghasilkan nota terperinci, tulisan tangan dan menyiapkan tugasan secara digital.

*Harga Education Apple Pencil

Berikut, saya senaraikan beberapa lagi Stylus Pencil yang boleh menggantikan Apple Pencil anda dengan harga yang mampu milik.

1. UGREEN Stylus Pen for iPad Apple Pencil Active Stylus Pen for iPad Pro 2018 2020 iPad Accessories Touch Pen (RM134.90)

2. GOOJODOQ 12th For ipad Stylus Pencil With Palm Rejection fast Charger Touch Screen Pencil For Ipad (RM90.00)

3. Baseus Capacitive Pen iPad Pencil Apple Pen Tablet PC Handwriting Touch Touch Screen Pen Pro4/Air3/mini 5/10.2 inch Active Anti-Mistake (RM126.50)

*Sebelum beli stylus 3rd party ini, sila baca dulu, pastikan anda membeli stylus yang betul untuk jenis iPad anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.