Samsung ChromeBook YES dah boleh reset.

Akhirnya abam SADO Farid Ooi berjaya merungkai 1 misteri secara teknikal, iaitu reset Samsung Chromebook YES yang dibekalkan kepada sekolah-sekolah KPM suatu ketika dahulu.

Beberapa langkah cara RESET Chromebook tersebut ada dinyatakan dalam pautan tutorial ini.

Cara RESET Chromebook YES

*Baca sampai habis TERM & CONDITION nya… Ia bertujuan untuk Education sahaja.

Sebelum dah tey PowerWash pun tak jadi, sebab sebelum di bawah kawalan hanya boleh update Chrome browser sampai Version 44 sahaja.. banyak benda yang tak boleh guna, termasuklah Google Hangout pun x leh sbb version lama… sedangkan sekarang ni dah sampai version 75.

Apa-apa pun, sila dapatkan kebenaran pada Pihak Pentadbir anda sebelum try RESET Chromebook sekolah. Kalu SENDIRIAN BERHAD punya.. xde hal.

*Peringatan.. kalu dah reset Akses Point YES dah tak boleh akses dgn Chromebook tu tau… unless anda dapat masuk admin utk manage akses point tu (sbb ada password).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *